Aalto-yliopisto


Matkamme

Meillä on tehtävä

Aalto-yliopiston matka sai alkunsa vuonna 2010, kun kolme yliopistoa muodosti innovatiivisen, yhteiskunnassa aktiivisesti vaikuttavan tutkimusyliopiston. Teemme töitä paremman maailman puolesta. Aallon kansallisena tehtävänä on vahvistaa maamme innovaatiokykyä ensiluokkaisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin.

Yhdessä olemme päässeet pitkälle

Olemme tuoneet yhteen tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden, ja meistä on tullut edelläkävijä avainaloillamme. Kampuksemme on kehittynyt vauhdilla maailmanluokan yhteistyökeskittymäksi, ja olemme kasvaneet yhdeksi Euroopan kansainvälisimmistä yliopistoista.

Muutokset ympärillämme

Maailma ympärillämme muuttuu ennennäkemättömän nopeasti – olemme keskellä maailmanlaajuista kestävyyskriisiä, teknologista murrosta ja työelämän muutosta. Samaan aikaan globaali talouden painopiste on siirtymässä Aasiaan. Myös korkeakoulutus muuttuu, kun kysyntä ja kilpailu lisääntyvät, digitalisaatio syvenee ja rahoitukseen kohdistuu paineita. Juuri nyt yliopistoja tarvitaan tiennäyttäjiksi ja vastaamaan globaaleihin haasteisiin.

Elävä strategia huomioi maailman muutoksen